En sjokoladekake er alltid en sikker vinner, men det finnes én oppskrift som virkelig fortjener tittelen «verdens beste.» Denne kaken har fulgt meg helt siden barndommen, og jeg husker fortsatt den første gangen jeg fikk smake den i et bursdagsselskap. Den var mørk, saftig, rik på sjokoladesmak, og hadde en krem som smeltet på tungen. Det var som å ta en liten bit av lykke. Siden den gang har jeg bakt denne kaken utallige ganger – til bursdager, helger, skoleavslutninger og til og med de dagene hvor vi bare trengte noe ekstra godt.
Det som gjør denne kaken så spesiell, er enkelheten. Du trenger ikke fancy ingredienser eller lange forberedelser. Røren rører du raskt sammen, og resultatet blir en myk, saftig og fyldig sjokoladekake hver gang. Den holder seg saftig i flere dager, og smaker nesten enda bedre dagen etter. Glasuren binder det hele sammen med en perfekt balanse mellom sødme og kakao. Det er rett og slett en kake som aldri slår feil, enten du lager den til hverdagskos eller en stor feiring. Når folk spør etter oppskriften, smiler jeg alltid og sier: “Dette er verdens beste sjokoladekake.”
Forberedelsestid: 20 minutter
Steketid: 35 minutter
Totaltid: 55 minutter
Porsjoner: 12–14 stykker
Ingredienser til Verdens beste sjokoladekake
Kake:
- 200 g smør
- 2,5 dl vann
- 3 ss kakao
- 4 egg
- 4,5 dl sukker
- 5 dl hvetemel
- 2 ts natron
- 2 ts vaniljesukker
- 1 dl kefir eller kulturmelk
Glasur:
- 100 g smør
- 4 ss kakao
- 250 g melis
- 3 ss kaffe eller melk
- 1 ts vaniljesukker
Variasjon: Tilsett hakket sjokolade i røren for ekstra fylde, eller pynt glasuren med kokos, nøtter eller fargerikt strøssel.
Instruksjoner
- Forvarm ovnen til 180 °C og smør en langpanne (ca. 25×35 cm) eller kle den med bakepapir.
- Smelt smør sammen med vann og kakao i en kjele. Avkjøl litt.
- Pisk egg og sukker til lys eggedosis.
- Bland hvetemel, natron og vaniljesukker i en bolle.
- Vend det tørre inn i eggedosisen, vekselvis med smørblandingen og kefir. Rør til alt er jevnt, men ikke overmiks.
- Hell røren i langpannen og stek midt i ovnen i ca. 35 minutter. Sjekk med kakepinne.
- Avkjøl kaken i formen.
- Smelt smør til glasuren og rør inn kakao, melis, kaffe og vaniljesukker til en glatt krem.
- Bre glasuren over kaken når den er kald, og pynt om ønskelig.
Bakerens tips
- Ikke overstek kaken. Bruk kakepinne – det skal ikke sitte våt røre igjen, men den må fortsatt være saftig.
- Bruk romtempererte ingredienser. Dette gir jevnere røre og bedre konsistens.
- La glasuren sette seg litt. Smør den på når kaken er kald for å få en jevn og fin overflate.
- Lag den dagen før. Sjokoladesmaken setter seg enda bedre og kaken blir ekstra saftig.
Fra mitt kjøkken til ditt – kos deg med verdens beste sjokoladekake, en klassiker du vil bake om og om igjen!
Prøv også Hjemmelaget Kvæfjordkake med marengs, mandler og krem

