Gulerotkake med ostekrem – saftig, enkel og uimotståelig

Gulerotkake med ostekrem

Noen kaker er rett og slett tidløse, og gulerotkake med ostekrem er en av dem. Jeg husker fremdeles første gang jeg smakte den – mamma hadde fått oppskriften fra en nabo, og hele huset luktet av kanel, muskat og nystekte kaker. Jeg satt ved kjøkkenbordet og så henne røre sammen ostekremen, mens jeg håpet det ble litt ekstra jeg kunne slikke av skjeen. Når vi endelig satte oss ned med hver vår store skive, var det ren magi. Den myke, saftige kaken med små biter av gulrot og den fløyelsmyke ostekremen på toppen – det var en kombinasjon som føltes både luksuriøs og hjemmekoselig på samme tid.

Denne oppskriften er enkel, men resultatet smaker som noe du kunne fått på et bakeri. Kaken er saftig, krydret og rik, men samtidig frisk på grunn av ostekremen. Den passer like godt til bursdager som til en helt vanlig søndag når du vil gjøre noe ekstra. Og det beste? Den holder seg saftig i flere dager, og smaker nesten enda bedre dagen etter. Dette er en av de kakene du kommer til å bake om og om igjen, og hver gang blir den like godt mottatt rundt bordet.

Forberedelsestid: 20 minutter
Steketid: 40 minutter
Totaltid: 1 time
Porsjoner: 12 stykker

Ingredienser til Gulerotkake med ostekrem

Kake:

  • 3 egg
  • 250 g sukker
  • 2 dl nøytral olje (f.eks. raps)
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 ts kanel
  • 1/2 ts muskat
  • 1/2 ts salt
  • 300 g revne gulrøtter
  • 100 g hakkede valnøtter (kan sløyfes)

Ostekrem:

  • 200 g kremost naturell
  • 100 g smør, romtemperert
  • 200 g melis
  • 1 ts vaniljesukker

Variasjon: Tilsett litt appelsinskall i ostekremen for en frisk vri, eller bruk pekannøtter i stedet for valnøtter.

Instruksjoner

  1. Forvarm ovnen til 175 °C og kle en rund form (24 cm) med bakepapir.
  2. Pisk egg og sukker til lys og luftig eggedosis.
  3. Tilsett olje i en tynn stråle mens du rører forsiktig inn.
  4. Bland sammen mel, bakepulver, natron, kanel, muskat og salt. Vend dette inn i røren.
  5. Rør inn revne gulrøtter og nøtter.
  6. Hell røren i formen og stek midt i ovnen i 40 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren. Avkjøl helt før du har på krem.
  7. Pisk sammen kremost, smør, melis og vaniljesukker til en glatt krem.
  8. Fordel ostekremen jevnt over kaken, og pynt gjerne med litt ekstra nøtter eller gulrotstrimler.

Bakerens tips

  • La kaken bli helt kald før du har på ostekremen. Hvis ikke kan kremen smelte og bli rennende.
  • Bruk ferske gulrøtter. Det gir både bedre smak og mer saftighet. Unngå ferdigrevne gulrøtter, da de ofte er tørre.
  • Ikke overstek kaken. Begynn å sjekke med en kakepinne etter 35 minutter. Når pinnen har noen få smuler, er kaken perfekt. Den fortsetter å sette seg etter at du har tatt den ut av ovnen.

Fra mitt kjøkken til ditt – kos deg med denne saftige gulerotkaken med silkemyk ostekrem!

Prøv også Fyrstekake tradisjonell – sprø bunn og saftig mandelfyll

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *