Hjemmebakte brownies med nøtter – perfekt til kaffen

Brownies med nøtter

Det er noe helt spesielt med lukten av nystekte brownies som fyller kjøkkenet. For meg er brownies ikke bare en kake, men et lite stykke hverdagslykke. Jeg husker fortsatt da jeg som tenåring pleide å bake sammen med mamma på lørdagskveldene. Hun hadde alltid en pose med valnøtter liggende i skapet, og vi drysset dem generøst over røren før brettet gikk inn i ovnen. Resultatet var alltid det samme: myke, rike og litt klebrige brownies med den perfekte krønsjen fra nøttene. De ble spist rett fra formen, fortsatt litt varme, og alltid med latter rundt bordet.

Disse browniesene er akkurat sånn jeg liker dem – myke i midten, lett sprø skorpe på toppen og med deilige biter av nøtter som gir ekstra tekstur og smak. Oppskriften er enkel å følge, og du trenger ikke fancy utstyr. Perfekt når du vil lage noe godt uten å bruke hele ettermiddagen på kjøkkenet. Jeg kan nesten garantere at disse vil forsvinne raskere enn du rekker å sette frem tallerkener. Enten du serverer dem til gjester, tar dem med på tur eller bare vil ha noe ekstra kos til kaffen, er dette en oppskrift du vil komme tilbake til igjen og igjen.

Forberedelsestid: 15 minutter
Steketid: 30 minutter
Totaltid: 45 minutter
Porsjoner: 12 stykker

Ingredienser til Brownies med nøtter

  • 200 g mørk sjokolade
  • 150 g smør
  • 3 egg (romtempererte)
  • 250 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 120 g hvetemel
  • 2 ss kakao
  • 1/2 ts salt
  • 100 g hakkede valnøtter (eller hasselnøtter, pekannøtter)

Variasjoner: Prøv å tilsette hvit sjokoladebiter sammen med nøttene, eller bytt ut valnøtter med mandler for en mildere smak.

Instruksjoner

  1. Forvarm ovnen til 175 °C og kle en liten langpanne (ca. 20×30 cm) med bakepapir.
  2. Smelt smør og sjokolade sammen i en kjele på lav varme. Rør jevnlig til alt er smeltet og glatt. La blandingen avkjøles litt.
  3. Pisk egg, sukker og vaniljesukker i en bolle til det er lyst og luftig.
  4. Hell den smeltede sjokoladeblandingen forsiktig inn i eggeblandingen. Rør sammen til en jevn røre.
  5. Sikt inn hvetemel, kakao og salt. Vend det forsiktig inn – ikke rør for mye.
  6. Tilsett hakkede nøtter og bland lett.
  7. Hell røren i formen, jevn ut overflaten og sett i ovnen. Stek i ca. 30 minutter.
  8. Sjekk med en tannpirker – den skal komme ut med litt fuktige smuler, ikke helt ren.
  9. Avkjøl i formen før du skjærer i firkanter.

Bakerens tips

  • Romtempererte egg gir best resultat. Da blander de seg lettere inn i røren, og du får en luftigere og jevnere kake.
  • Ikke overstekt brownies! Husk at de skal være litt klebrige i midten. Ta dem heller ut litt tidlig enn for sent.
  • Ekstra saftighet: Hvis du vil bevare fuktigheten, pakk browniesene inn i plastfolie når de er helt avkjølt. De kan også fryses og tines senere – de smaker nesten som nystekte.

Fra mitt kjøkken til ditt – kos deg med hver eneste bit!

Prøv også Slik lager du en luftig og saftig bløtkake hjemme

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *