Tropisk marsipankake – frisk vri på en klassisk festkake

Tropisk marsipankake

Tropisk marsipankake er en kake som bringer festfølelsen rett til bordet. Den minner meg om store anledninger – bursdager, bryllup og 17. mai – når vi pyntet med blomster, flagg og alltid hadde marsipankake som midtpunktet. Men denne versjonen har en liten vri: tropiske smaker som gjør kaken frisk og spennende, samtidig som den beholder den klassiske marsipankake-sjarmen vi alle elsker. Jeg husker første gang jeg laget denne til familien; skeptiske blikk ble raskt byttet ut med brede smil da de tok første bit. Mango, pasjonsfrukt og ananas i kremen ga en friskhet som passet perfekt sammen med den søte marsipanen.

Det som gjør tropisk marsipankake så spesiell, er kombinasjonen av det kjente og det nye. Den luftige sukkerbrødbunnen, den fløyelsmyke kremen og marsipantrekket gir det klassiske preget, men det tropiske fyllet løfter hele smaken til noe unikt. Perfekt når du vil imponere gjester eller bare unne familien litt ekstra kos. Den er myk, saftig, rik – men samtidig frisk og lett. En kake som både ser vakker ut og smaker enda bedre.

Forberedelsestid: 40 minutter
Steketid: 30 minutter
Totaltid: 1 time 10 minutter
Porsjoner: 12–14 stykker

Ingredienser til Tropisk marsipankake

Sukkerbrød:

  • 5 egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver

Fyll:

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 1 dl mangopuré eller pasjonsfruktsaus
  • 1 liten boks ananas i biter (godt avrent)

Trekk:

  • 400 g marsipan
  • Melis til utkjevling

Variasjon: Bytt ut ananas med friske jordbær eller kiwi for en annen tropisk vri.

Instruksjoner

  1. Forvarm ovnen til 175 °C. Smør en rund form (24 cm).
  2. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
  3. Sikt inn mel og bakepulver, og vend det forsiktig inn.
  4. Hell røren i formen og stek i ca. 30 minutter. Avkjøl helt.
  5. Pisk kremfløte og sukker til luftig krem. Vend inn mangopuré og ananas.
  6. Del sukkerbrødet i tre lag. Fordel fyllet mellom lagene.
  7. Kjevle ut marsipanen tynt og legg den forsiktig over kaken. Glatt ut og pynt etter ønske.

Bakerens tips

  • Sukkerbrød blir best med tålmodighet. Pisk eggedosisen lenge nok, til den er lys og luftig, for et godt resultat.
  • Avkjøl bunnen helt. Om du fyller mens den er varm, kan kremen smelte.
  • Bruk ferske, tropiske smaker. Mango- eller pasjonsfruktpuré gir en frisk og balansert smak som passer perfekt til marsipan.
  • Lag dagen før. Smakene setter seg enda bedre når kaken får stå kaldt over natten.

Fra mitt kjøkken til ditt – nyt denne tropiske marsipankaken, en frisk og festlig vri på en klassiker som alltid får gjestene til å smile!

Prøv også Tropisk fruktkake – saftig kake med nøtter og tørket frukt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *