Tropisk fruktkake er en kake som virkelig bringer frem både minner og smaker av sol og varme. Jeg husker godt da mamma pleide å lage den rundt juletider, men også til sommerfester når bordet skulle fylles med noe ekstra godt. Kaken var alltid fargerik, full av tørket frukt og nøtter, og hadde en sødme som fikk hver bit til å smake som en liten feiring. Det var en kake som tok seg godt ut på kakebordet, og som alltid ble servert med smil og forventning.
Det som gjør tropisk fruktkake så spesiell, er dens fyldige, saftige konsistens og den dype smaken fra frukt og krydder. Den holder seg godt i flere dager, og smaker nesten bedre når den har fått stå litt. Den er enkel å lage, men gir en følelse av luksus når du setter den frem. En kake som passer like godt til høytider som til en kopp kaffe en rolig ettermiddag. Den er rik, myk, og utrolig tilfredsstillende – en kake du vil komme tilbake til igjen og igjen.
Forberedelsestid: 25 minutter
Steketid: 1 time
Totaltid: 1 time 25 minutter
Porsjoner: 12 skiver
Ingredienser til Tropisk fruktkake
- 200 g smør, romtemperert
- 200 g sukker
- 4 egg
- 250 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 1 ts nellik, malt
- 200 g tørket tropisk fruktblanding (papaya, ananas, mango, rosiner)
- 100 g hakkede nøtter (valgfritt)
- 1 dl melk eller juice (appelsin passer godt)
Variasjon: Bytt ut nøtter med kokos for en tropisk smak, eller tilsett litt rom for en ekstra dybde i smaken.
Instruksjoner
- Forvarm ovnen til 175 °C og smør en brødform eller liten kakeform.
- Pisk smør og sukker hvitt og luftig.
- Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert.
- Sikt sammen mel, bakepulver og krydder. Vend inn vekselvis med melk eller juice.
- Bland inn den tørkede frukten og nøttene.
- Hell røren i formen og jevn ut toppen.
- Stek i ca. 1 time, eller til en kakepinne kommer ut ren.
- Avkjøl på rist før servering.
Bakerens tips
- Bruk romtempererte ingredienser. Det gir en jevn røre og bedre resultat.
- Vend inn frukten i litt mel før du blander den i røren. Da synker ikke bitene til bunnen.
- Ikke overstek kaken. Test med kakepinne etter 50 minutter for å være sikker.
- La kaken hvile. Tropisk fruktkake smaker ofte enda bedre dagen etter, når smakene har satt seg.
Fra mitt kjøkken til ditt – nyt denne tropiske fruktkaken, en fargerik og saftig klassiker som alltid setter stemningen!
Prøv også Tropisk aroma kake – enkel oppskrift på en nostalgisk favoritt

