Safarikake er en sånn kake som føles som en liten hemmelighet første gang du smaker den. Jeg husker da en venninne serverte den på en bursdag – jeg hadde aldri sett den før, men fra første bit var jeg solgt. Den sprø kjeksbunnen, det luftige fyllet av krem og ost, og den søte toppingen med gelé og bær var en kombinasjon jeg aldri hadde smakt maken til. Det var som en blanding av en ostekake og en drømmekake, men samtidig noe helt for seg selv.
Det beste er at safarikake er utrolig enkel å lage. Ingen steking, ingen kompliserte teknikker – bare rene, gode smaker som smelter sammen til en kake alle elsker. Den er myk, frisk, søt og akkurat passe kremete. Perfekt til familieselskap, konfirmasjon eller bare en koselig helgekveld. Det er en sånn kake du kan lage dagen før og la stå kaldt, så den er klar når gjestene kommer. Og navnet? Det kommer selvfølgelig fra Safari-kjeksen som danner den deilige bunnen. Denne kaken er alltid en vinner, og jeg lover – den blir laget igjen og igjen når du først har prøvd den.
Forberedelsestid: 25 minutter
Steketid: 0 minutter
Totaltid: 25 minutter + kjøletid
Porsjoner: 12 stykker
Ingredienser til Safarikake
Bunn:
- 1 pk Safari-kjeks (ca. 200 g)
- 100 g smør, smeltet
Fyll:
- 200 g kremost naturell
- 3 dl kremfløte
- 100 g melis
- 1 ts vaniljesukker
Topping:
- 1 pk bringebærgelé (lagd med halv mengde vann)
- Friske bær til pynt (bringebær, jordbær eller blåbær)
Variasjon: Bruk sitrongelé i stedet for bringebær for en friskere smak, eller topp med mango og pasjonsfrukt for en tropisk vri.
Instruksjoner
- Knus Safari-kjeksen til fine smuler og bland med smeltet smør. Trykk blandingen godt ned i bunnen av en springform (24 cm). Sett kaldt.
- Pisk kremfløten til myke topper.
- Bland kremost, melis og vaniljesukker i en egen bolle. Vend inn den piskede kremen til en jevn og luftig blanding.
- Hell fyllet over kjeksbunnen og jevn ut toppen. Sett i kjøleskapet i minst 2 timer.
- Lag geléen med halv mengde vann og avkjøl til den er kald men fortsatt flytende.
- Hell geléen forsiktig over kaken og la den stivne helt i kjøleskapet (ca. 3–4 timer).
- Pynt med friske bær rett før servering.
Bakerens tips
- La kaken stå lenge nok. Safarikake blir best når den får stå kaldt i flere timer, gjerne over natten, slik at smakene setter seg.
- Avkjøl geléen før du heller den på. Hvis den er for varm, kan den smelte fyllet og gjøre kaken ujevn.
- Bruk en skarp kniv til å skjære. Dypp kniven i varmt vann mellom hvert kakesnitt for pene skiver.
Fra mitt kjøkken til ditt – kos deg med denne enkle, friske og uimotståelige safarikaken, den er rett og slett et sikkert kakekort!

