Ostekake uten steking – oppskrift på en silkemyk favoritt

Ostekake uten steking

Noen ganger trenger vi en kake som ser ut som du har brukt masse tid på, men som faktisk er utrolig enkel å lage. Ostekake uten steking er akkurat det – en dessert som kombinerer luksus og enkelhet på beste måte. Jeg husker første gang jeg laget den til en familiesamling. Jeg hadde dårlig tid og var redd for at den ikke ville slå an, men da jeg satte kaken på bordet, var det stille i noen sekunder før alle utbrøt “Åh, så fin!”. Og etter første bit visste jeg at dette kom til å bli en gjenganger.

Det jeg elsker med denne oppskriften, er hvordan den balanserer friskhet og sødme. En sprø kjeksbunn, et silkemykt fyll av kremost og krem, og gjerne et lag med bær eller gelé på toppen. Den er myk, kremete og rik, men samtidig lett og frisk. Perfekt til bursdager, selskaper eller bare når du vil skjemme bort familien med noe godt. Det beste er at den kan lages dagen før og settes i kjøleskapet – en kake som gjør alt klart for deg mens du gjør andre ting. Dette er virkelig en kake du vil lage igjen og igjen.

Forberedelsestid: 25 minutter
Steketid: 0 minutter
Totaltid: 25 minutter + kjøletid
Porsjoner: 12 stykker

Ingredienser til Ostekake uten steking

Bunn:

  • 250 g Digestive-kjeks
  • 100 g smør, smeltet

Fyll:

  • 400 g kremost naturell
  • 3 dl kremfløte
  • 100 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 plater gelatin
  • 0,5 dl vann

Topping:

  • 1 pakke bringebærgelé (laget med halv mengde vann for fastere konsistens)
  • Friske bær til pynt

Variasjon: Bytt bringebærgelé med sitrongelé for en friskere smak, eller topp med pasjonsfrukt og mango for en tropisk vri.

Instruksjoner

  1. Knus kjeksen til fine smuler og bland med smeltet smør. Trykk blandingen ned i bunnen av en springform (24 cm). Sett kaldt.
  2. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp 0,5 dl vann og rør inn de myke gelatinplatene. Avkjøl litt.
  3. Pisk kremost, melis og vaniljesukker til en glatt røre.
  4. Pisk kremfløten til myke topper og vend forsiktig inn i kremostblandingen.
  5. Tilsett gelatinblandingen i en tynn stråle mens du rører. Hell fyllet over kjeksbunnen. Sett i kjøleskapet i minst 4 timer.
  6. Lag geléen etter anvisning, men bruk halv mengde vann. La den avkjøle til den er kald men fortsatt flytende. Hell forsiktig over kaken.
  7. Sett kaken kaldt til geléen har stivnet. Pynt med friske bær før servering.

Bakerens tips

  • La kaken stå lenge nok i kjøleskapet. Minst 4 timer, men helst over natten, så fyll og topping får satt seg skikkelig.
  • Bruk romtemperert kremost. Da er det lettere å piske den jevn og glatt uten klumper.
  • Avkjøl geléen før du heller den på. Hvis den er for varm, kan den smelte ostefyllet og ødelegge lagene. Hell den sakte med en skje over baksiden av en gaffel for jevn fordeling.

Fra mitt kjøkken til ditt – kos deg med denne silkemyke ostekaken uten steking, bit for bit!

Prøv også Hjemmelaget Napoleonskake oppskrift som alltid imponerer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *